luni, 3 februarie 2014

Drumetie la munte - "biciclisti mari si mici"

Mersul pe bicicleta este unul dintre cele mai simple moduri de a introduce in viata ta, zi de zi, exercitiul fizic, de a te mentine in forma si de a dobandi  energia  optima  de care ai nevoie.  
Ca si noi, adultii, copii au nevoie de cat mai mult exercitiu fizic, iar noi incercam sa incurajam acest sport.

La ce ne gandim cand mergem intr-o plimbare cu bicicleta? In primul rand vrem sa promovam miscarea in aer liber iar mersul pe bicicleta implica tot ce tine de sport si de o buna dezvoltare a unui copil sanatos.
O iesire de o zi, in grup, alaturi de persoane adulte,  juniorul invata sa respecte natura, pe cei din jurul lui iar ca un plus, o mai buna activitate in urmatoarea saptamana de scoala. Isi oxigeneaza creierul, pune muschii in miscare iar o tura de parc sau poate chiar pe o carare de munte, cu siguranta ii va da un plus si o mai mare placere de a bicicli din nou. 
Se poate face un tur al orasului cu o mica pauza de sandwich si bineinteles,  diverse jocuri de comunicare.  Spre exemplu, se formeaza doua echipe, de preferinta mixte, dupa care se ia o sfoara, ideea fiind ca fiecare echipa sa aibe incredere in colegul din fata/spate si sa castige proba. Fiecare echipa trebuie sa faca in asa fel incat sfoara sa ramana la ei. Proba implica colaborare, amuzament, voie buna si bineinteles increderea in cel de langa tine. Cu siguranta pe cei mici ii va incanta aceasta mica relaxare dupa o tura cu bicicleta iar in plus ii pregateste pentru drumul back to home.
Cei mici pot invata sa pedaleze mult mai bine si bineinteles sa capete mult mai multa incredere in ei si in echipa, dezvoltandu-le astfel abilitatea de a se integra si a lucra impreuna. 

Pe parcurs, putem organiza si concursuri cu premii special facute pentru ei, de ei! 

Cu drag, 
echipa Bikesensation

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu